Et af mine favorit brands: Valentino

13. april 2017

De fleste kender til branded Valentino, og det er der god grund til. Det er et verdensomspændende brand som grundlagt af Valentino Clemente Ludovico Garavani, bedst kendt som Valentino. Han er også kendt for hans andre brands Valentino Garavani, Valentino Roma, og R.E.D. Valentino.

Valentino blev født i byen Voghera i Italien hvor han opvoksede. Allerede i folkeskolen blev Valentino interesseret i mode og tøjdesign. Hans første læreplads var hos Jacques Fath, hvor han i Paris startede hans karriere som tøjdesigner. Senere fik han også en læreplads ved Balenciaga. De fleste af Valentinos tidligste tegninger er desværre gået tabt, men der findes mange fra da han virkelig fik gennembrud i Florence i 1962-67.

I 1970 brugte Valentino rigtig meget tid i New York, her fik han skabt en del omtale omkring hans brand, og var med i Vogue som helst klart har hjulpet ham med at blive til det verdensomspændende brand som Valentino er i dag.

Valentino er bedst kendt for deres sko og tasker, som man kan genkende på nitterne som bruges meget i Valentinos design. Selvom at det er sko og taskerne som er mest kendte, så brugte designeren egentlig mest af hans tid på kjoler.

Valentino er et highend brand og derfor er prisen på de fleste af designerens produkter også derefter. Produkterne er lavet af den allerhøjeste kvalitet, og af italienske materialer. Valentino er en af Italiens fineste eksportvare.

Designeren har vundet mange awards, og han første award fik han i en ung alder i 19167 da han allerede var en kendt designer med et godt ry. Det var i 1969 at Valentino åbnede hans første ready-to-wear butik i Milano og Rom. Igennem 80’erne gik han også ind i at lave tøj til børn.

I 1998 solgte designeren hans brand til Holding di Partecipazioni Industriali or 300 millioner amerikanske dollars. Senere blev virksomheden solgt igen i 2002. Valentino blev på som designer i begge handler, og har hele tiden været en vigtig del af branded.

Branded er i dag en af de mest populære i hele verden, og de er specielt kendt for deres unikke design og smag for mode. Det er ikke ret mange butikker som får lov til at forhandle Valentino.

I Aarhus kan du besøge butikken FF2 som forhandler Valentino. De har et stort udvalg af eksklusive brands og heri blandt er det muligt at finde Valentino mærket. Det er både muligt at besøge deres smukke butik i latinerkvarteret i Volden, eller på deres hjemmeside.

Selvom at Valentino i dag er pensioneret så er han stadigvæk en aktiv del af branded og arbejder med specielle projekter. F.eks. Så designede han skuespilleren Anne Hathaways brudekjole i slutningen af 2012. Han har også været med til at designe den kjole som Prinsesse Madeleine af Sverige havde på til hendes royale arrangementer.

Designeren har haft en succesfuldt karriere hvor han også har været involveret i andre brancher en blot tøj branchen. Han har også været med til at lave film. Men Valentino som han bliver kaldt vil nok altid være kendt for hans smag for mode.

Har måske også interesse

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar